Sobre el bloc

En el marc dels actes commemoratius del 70 aniversari de l’exili, el Memorial Democràtic ha recuperat el dietari de Ramon Moral i Querol. L’obra, publicada sota el títol “Diari d’un exiliat” va ser editada per edicions Abadia de Montserrat fa més de vint anys, i actualment es troba exhaurida. “Diari d’un exiliat” ens ofereix una visió de l’exili català des de l’òptica dels vençuts curts d’influència i diners.

Aquest bloc publicarà els textos recollits en aquest dietari la data que van ser escrits ara fa setanta anys, entre el 5 de març i 24 de desembre de 1939.

Cal agrair la col·laboració del professor Andreu Mayayo, que ens va posar sobre la pista d’aquest llibre magnífic i a les Publicacions de l’Abadia de Montserrat, que ens n’ha facilitat el manlleu fent-nos arribar un dels pocs exemplars que encara tenien del llibre.

Anuncis
Published in: on 4 Març 1939 at 11:30  Comments (2)  

The URI to TrackBack this entry is: https://dietarideramonmoral.wordpress.com/1939/03/04/sobre-el-bloc/trackback/

RSS feed for comments on this post.

2 comentarisDeixa un comentari

  1. Excel·lent iniciativa la de publicar un bloc amb el contingut del llibre. Seria molt interessant, ho dic com a bibliotecari que sóc, que es fés una reimpressió d’aquest excel·lent llibre.

    us hi animo!

    Oriol.

  2. descubreixo aquest blog amb la revista Sàpiens enviada per una amiga de Barcelona. excel.lent iniciativa evidentment però també crec necessària una nova edicio que podria completar-se a partir de l’arxiu de meu pare. una part es troba a l’ajuntament de Tprredembarra i l’altra la tinc jo.
    l’interés actual -ha tardat tant a França!- em permet presentar el llibre o millor dit unes ponències d’estudi sobre el testimoniatge i l’escriptura del llibre a diferents col.loquis universitaris (universiotats de Paris 8, Nanterre, Alacant…)
    Agraeixo a l’Oriol la seva proposta que m’ha obert cami per la resposta Montserrat


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: